Din alt i et eksotisk butikk

Krydder

Vår historie med krydder

Med røtter i et av verdens fremste land for krydder, har vi lært over tid verdien av hva krydder bringer i form av positive virkninger for kost- og helse. Vi arbeider hardt for å bringe de fremste urtene og krydrene, av den høyeste kvaliteten, til din kjøkken. Slik kan du oppleve ferskt og nyplukket krydder som oser av smak og sødme. 

Kort historie av krydderets opprinnelse

Krydder er i dag allemannseie og tilgjengelig for de fleste, men for en stund siden var krydder verdifullt, beskyttet og kilden til rikdom. Handel med krydder begynte i Midtøsten over 4000 år siden. Silkeveien var da en viktig rute som knyttet Asia med Nord Afrika og Europa. Handelen langs Silkeveien var en viktig del av utviklingen som led til de store sivilisasjonene. Her spilte krydder fra Asia, Nord Afrika og Persia en viktig rolle. 

Krydder i Europa

I det 15. århundre forandret Europeere krydderhandelen. I løpet av denne tiden kunne handelsmenn bruke ny navigasjonsteknologi for å reise inn til Asia og kjøpe og selge krydder. I løpet av denne perioden klarte de å kontrollere og styre krydderhandelen som ble mer og mer populær i Europa. 
Reise Garanti Fond RGF
Reise Garanti Fond RGF
Pacific Asia Travel Association
Silver Tree Norway  |  Sotes Gate 24, 4041 Stavanger, Norway  |  +47 908 79 714  |  info@silvertree.no